Lozovača

40,00 RSD520,00 RSD

Prirodna domaća rakija lozovača, 44% alkohola.

Brisanje
Šifra proizvoda:   Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Prirodna domaća rakija lozovača, 44% alkohola.

Lozovača ili lozova rakija do kraja drugog svetskog rata proizvodila se samo u Crnoj Gori. Po završetku Drugog svetskog rata, u Srbiji su naglo podizane plantaže stonih sorti vinove loze, pa se od dela koji nije odgovarao za tržište kao stono grožđe, proizvodila lozovača alkoholnom fermentacijom i destilacijom celog (neoceđenog) kljuka. Zbog dopadljivog muskatnog mirisa, potrošnja lozovače je naglo rasla, pa se njena proizvodnja ubrzo proširila, tako da se proizvodila u većini vinskih podruma u tadašnjoj Jugoslaviji. Sada se lozovače proizvode od grožđa većine gajenih sorti (Vitis vinifera) evropske loze, ali su najcenjenije one od muskatnih sorti.

Lozovača Destilerije Sanja proizvodi se dezintegrisanjem (muljanjem) bobica plemenitih vrsta grožđa kao što su muskat hamburg i druge uz odvajanje peteljki, alkoholnim vrenjem kompletnog neoceđenog kljuka, a zatim njegovom destilacijom. Posle odležavanja, lozovača se pušta na tržište bezbojna, a ređe sa zlatno žutom bojom koju dobija sazrevanjem u hrastovim buradima, sa jačinom 44%.

Naša prirodna domaća rakija lozovača dostupna je u sledećim varijantama ambalaže i zapremine:

Kliknite na slike ispod da ih pogledate u većoj rezoluciji.

Dodatne informacije

Težina  
Količina

0.05 L PET "50-0", 0.05 L PET "50", 0.05 L PET "50-F", 0.1 L PET "ON", 0.1 L PET "N", 0.2 L staklo, 0.5 L PET, 0.7 L staklo, 1 L staklo